Primul practicant de Taekwon-Do român care obține titlul de MASTER în patria Taekwon-Do, Coreea

Clujeanul Muntean Mircea Valentin, Cadru Universitar al USAMV Cluj-Napoca și Președintele Clubului Sportiv Impact este primul român care obține titlul de MASTER și gradul de 7 DAN în patria Taekwon-Do, Coreea de Nord.

MASTER Mircea Muntean VII DAN Taekwon-Do

După un examen de 3 ore, astăzi 10 noiembrie 2018, în jurul orei 11, în capitala Coreei de Nord, Phenian, Dl. Muntean Mircea unul din pionierii Taekwon-Do din România, a primit gradul de 7 DAN și titlul de Master din mâna maeștrilor coreeni.

Master Mircea Muntean cu echipa Impact

Cu o experiență de peste 30 de ani în această artă marțială, el este unul dintre primii practicanți de Taekwon-Do din România. Elev al fondatorului Taekwon-Do, Generalul Choi Hong Hi, care a i-a acordat direct gradul de III DAN sărind astfel peste un grad, Muntean Mircea conduce acum Clubul Sportiv Impact din Cluj-Napoca unde studiază peste 1oo de sportivi. În acest moment clubul sportiv din Cluj-Napoca, deține una dintre cele mai moderne săli de Taekwon-Do din oraș.

Clubul Sportiv Impact Cluj-Napoca

Examinarea din Coreea de Nord a avut loc cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la nașterea Fondatorului Taekwon-Do, Generalul Choi Hong Hi. La acest eveniment au fost invitați doar cei mai reprezentativi practicanți de Taekwon-Do pentru a lua decizii privind dezvoltarea ulterioară a Taekwon-Do în lume.

Recent, cele două Federații majore de Taekwon-Do au semnat un acord de colaborare și unire prin sport sub egida Comitetului Olimpic Internațional, surprinzând prin determinare și direcția luată.

Acord între Federațiile Internaționale de Taekwon-Do, respectiv Taekwondo

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someone