BAT CLOPOTELE ÎN DUNGĂ A PRIMEJDIE!

Am intrat în numărătoarea inversă a orelor pînă la momentul în care România e în primejdie de prăbuşire ca stat.
Ne mirăm că Preşedintele nu a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.
Camerei Deputaţilor i se propune călcarea în picioare a Constituţiei României. Din multele articole din Actul fundamental ce urmează a fi încălcate, noi semnalăm doar două, cele mai importante:
Art. 1 – România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil
şi
Art. 13 – În România, limba oficială este limba română.
Dacă deputaţii puterii vor acţiona tot în regimul în care se complac, acela de robotizaţi, România va înceta să mai fie un stat unitar şi indivizibil, iar limba română va înceta să mai fie limbă oficială, etnicii români, instituţiile, urbanisica fiind obligate să înveţe limbile maghiară şi ţigănească (în acest context nu-i pot spune romani pentru a nu o apropia de limba română pe care tocmai o subminează).
Cei mai loviţi, nu doar abandonaţi ci agresaţi de autorităţi, românii din Covasna, Harghita şi Mureș şi-au anunţat venirea la București.
I-am încurajat aşa cum ne-am priceput. Dar cum nu doar ei sunt afectaţi de nebunia pe cale a se desfăşura ci întregul popor român, am făcut o sugestie ce se adresează tuturor românilor.
Iată:

Mergeţi neapărat. Fiţi siguri că, fără a v-o putea dovedi în vreun fel, foarte mulţi români vă vor însoţi cu sufletul, toată partea încă sănătoasă a neamului, deşi nu o vor face şi fizic pentru că ei sunt lipsiţi de mijloacele prin care ar putea acţiona, mulţi dintre ei mai deţinând numai forţa gândului, a bunei credinţe, a iubirii de tot ce e românesc. Chiar dacă trădătorii nu vă vor da dreptate (ar fi de necrezut să o facă), veţi salva demnitatea întregului popor român, umilit în acest an mai mult decât oricând tocmai pentru că e anul Centenar al momentului în care Cel de Sus l-a ridicat din mormântul ce i se săpase şi l-a înălţat în slavă. Cu Dumnezeu înainte!

Iar acum îmi fac în gând un reportaj în avantpremieră.
Dacă vă veţi trezi flancaţi de un grup de oşeni cu pălăriuţele lor emblemă, şi de nişte moroşeni, poate şi cu cetera, de nişte năsăudeni cu păunii lor de Virtus Romana Rediviva, de nişte moţi care, dacă-şi vor aduce şi tulnicele, vor fi mortali, de nişte bălgrădeni care s.au săturat să vadă zilnic defilând sfidătoare garda aceea care a jubilat la martiriul lui Horea şi Cloşca, şi, că tot suntem la mijlocul Centenarului aceluia care se vrea să nu fie, dacă vi se mai alătură nişte bucovineni din Boian la Vatra Dornii şi nişte basarabeni din Hotin şi pân’la mare? Dar dacă va mai apărea pe acolo şi Sava Negrean Brudaşcu, poate şi Veta Biriş, poate şi Nicolae Furdui Iancu? Dar Grigore Leşe cu Cântă cucu bată-l vina? Dar dacă, tocmai când se credea că protestul acesta, înălţător pentru naţia română, sufocant pentru vânzătorii ei, s-a încheiat, iată că se mai iveşte o coloană, artileria grea: Corul Bărbătesc din Finteuşul Mare?
Poporule român, pentru tine Soarele răsare la Bucureşti. Când Soarele e împiedicat să-şi urmeze sorocul, du-te tu la Bucureşti şi fă-l să răsară!

Miron Scorobete

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someone