Concurs de proiecte – Reactivăm Parcului Feroviarilor

FabHub, un proiect al Fabricii de Pensule își propune reactivarea Parcului Feroviarilor prin implicarea comunitatății și societatății civile  în administrarea acestuia. Astfel, sâmbătă și duminică, 9-10 septembrie 2017, începând cu ora 14:00, va avea loc o a treia sesiune care face parte dintr-o serie de întâlniri publice cu cetățeni, urbaniști, arhitecți, sociologi, antropologi, artiști și antreprenori sociali interesați de viitorul parcului.

Rezultatele procesului de consultare vor fi integrate în tema concursului de soluții ce urmează a fi lansat în luna noiembrie de administrația locală.

Prima sesiune a avut loc în perioada 2-3 septembrie, unde Rarița Zbranca de la Centrul Cultural Clujean a discutat despre tipul de intervenții culturale ce aduc rezultate în dezvoltarea urbană și comunitară, de asemenea am aflat cum se poate reconfigura zona parcului din perspectiva sociologilor Marina Mironica și Norbert Petrovici. Au urmat discuții și dezbateri, un exercițiu de generare de idei și perspective pentru viitorul parcului.

În pararel cu #atelieruldeidei, FabHub a lansat un concurs de proiecte prin care finanțează idei creative și temporare de dezvoltare ale parcului: mobilier urban, amenajări temporare, infrastructură pentru întâlniri ori recreație, arte vizuale, performative și evenimente care angrenează comunitatea și îmbunătățesc felul în care
este utilizat Parcul Feroviarilor acum.

Descarcă formular de înscriere

 

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someone