Turneu Internaţional de Taekwon-Do clasa „A” la Oradea. Clujeni pe podium

Primul turneu internaţional de Taekwon-Do clasa „A” din România a avut loc în weekendul care a trecut la Oradea, Judeţul Bihor. Organizat de către Federaţia Română de Sporturi Marţiale Coreene (www.fdsmc.ro) alături de Clubul Sportiv King Do Lions şi Clubul Sportiv Royal Kwon din oraşul gazdă, evenimentul şi-a depus candidatura pentru a deveni unul de bază şi reprezentativ pentru acest sport în Europa.

Concursul a adus pe ringul de competiţie sportivi din şapte ţări, cei mai buni fiind declaraţi la final sportivii Clubului Falcon din Bulgaria. Clujenii au fost reprezentaţi de către două cluburi sportive: Ardealul şi Impact, care au obţinut rezultate foarte bune la secţiunea dedicată copiilor. De la Impact, s-au remarcat Marina Sarah şi Incze Mark care au câştigat locul 1 la proba de luptă, Giuglea Andrei cu locul 2, Ungur Paul cu  locul 3 şi surorile Kovacs, Ingrid şi Dora cu locul 3. Proba de exerciţii de formă (tull) a adus rezultate peste aşteptările antrenorilor deşi s-a luat doar un loc 3 prin Kovacs Dora.

Concursul a fost supervizat de către o echipă trimisă de către Federaţia Internaţionale de Taekwon-Do ITF, din care a făcut parte Vicepreşedintele, Secretarul General  şi Preşedintele Comisiei de Organizare a Competiţiilor.

Taekwon-do presupune și indică antrenamentul mental şi tehnic pentru lupta neînarmată,  incluzând tehnici de lovire cu pumnul şi piciorul, blocaje şi eschive din calea loviturilor adversarului, pentru distrugerea rapidă a lui folosindu-ne de avantajele pe care acesta ni le oferă în timpul mișcării sale.  Este în egală măsură o activitate ce pune la punct sănătatea fizica și mentală, si clădește caractere.

Traducerea cuvântului Taekwon-do se poate face astfel :“TAE” are sensul de a sări, de a zbura, a lovi sau a sparge cu piciorul; “KWON” denotă pumnul pregătit să lovească sau să blocheze; “DO” are aspectul de artă, de cale, de conduită, adevărata artă construită şi pavată de către înţelepţii şi luptătorii din trecut.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someone