Elita karateului la Cluj-Napoca. Campionatele Europene de karate (WUKF), World Union of Karate-Do Federations

Peste 1.800 de sportivi, 86 de arbitri, 190 de antrenori și instructori şi-au dat întâlnire la Cluj-Napoca cu ocazia Campionatelor Europene de karate ale World Union of Karate-Do Federations. Evenimentul are loc în perioada 6-9 aprilie, în Complexul Sportiv Cluj Arena — Sala Polivalentă. Cea de-a IX-a ediție a Campionatelor Europene de karate este organizată de către Federația Română de Karate WUKF.

kk (Medium)

Joi de la ora 09:00, concursul a început cu calificări la veterani, seniori, juniori și cadeți. Vineri programul a început la ora 08:00 și cuprinde calificări la veterani, seniori, juniori și cadeți Sâmbătă, de la 08:00, sunt programate calificări și finale la copii și minicadeți, iar duminică, de la ora 09:00, vor avea loc finalele și categoriile speciale. Duminică 9 aprilie începând cu ora 10:30 finalele vor putea fi urmărite în transmisie directă la TVR Cluj.

kkk (Medium)

Evenimentul are loc în contextul în care există o dispută între federaţiile naţionale de karate vizavi de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Octavian Amzulescu, Președintele Federației Române de Karate susţine că World Karate Federation (WKF) este singura structură sportivă internațională prin care karateul va participa la JO Tokyo 2020 în timp ce clujeanul Liviu Crişan preşedintele Federația Română de Karate WUKF susţine că  CIO a avizat însă sportul karate și nu o federație anume. El este reprezentantul în România a World Union of Karate-Do Federations.

Intrarea este liberă. Concursul poate fi urmărit în transmisie live la linkul următor: LIVE.

Karate-do este o artă marțială japoneză introdusă în Japonia (și ulterior în lume) din Okinawa în 1922. În japoneză kara înseamnă gol, te înseamnă mână iar do înseamnă cale, rezultatul fiind calea mâinii goale. În karate se utilizează lovituri cu mâinile și picioarele, blocaje, secerări, prize, proiectări fiind un stil extern de luptă.

 

 

 

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someone