Campionatul European de Raliuri TER începe la Cluj Napoca

Clujului îi va reveni onoarea de a deschide Campionatul European de Raliuri (TER) din acest an, cu o etapă (Transilvania Rally) la care este așteptată să participe elita europeană din motorsport. În acest an două dintre echipele de top, Toyota și Hyundai, care ani de-a rândul și-au adjudecat întâietatea în competițiile rally, și-au anunțat prezența la Cluj.
In  Toyota GT86 CS-R3 va concura triplul campion European de Raliu, Luca Rossetti, având copilot pe Eleonora Mori.

random - 03

Primă etapă TER va conţine patru probe speciale care vor avea loc vineri, 5 mai, după cum urmează: Tarnița (circa 25 km), Beliș 1 (circa 14 km), Râșca (22 km) și Florești (circa 7,2 km). În ceea ce privește ziua de sâmbătă, 6 mai, aceasta va cuprinde încă nouă probe speciale și o super specială, în următoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Beliș 2 (14 km), Mănăstireni 1 (9 km), Dângău 1 (12 km), Florești 2 (7,2 km), Florești 3 (7,2 km), Valea Fericirii 2 (10 km), Mănăstireni 2 (9 km) și Dângău 2 –Power Stage (12 km). Totodată, în după amiaza zilei de sâmbătă va avea loc o spectaculoasă super specială în zona Cluj Arena.

Transilvania Rally 2016 - 060

În completarea probelor speciale și superspeciale ale competiției, publicul clujean va putea participa și la o serie de evenimente conexe motorsportului. Astfel, pe esplanada dintre Cluj Arena – unde va fi locat headquarter –ul raliului și centrul de presă – și Sala Polivalentă vor putea fi urmărite evenimente culinare tradiționale, realizate de un faimos chef din Cluj, Adi Hădean, împreună cu piloții participanți în raliu, prezentări de demonstrații sportive, încercări de doborâri de recorduri naționale dar și o sumedenie de activități pentru copii.
Raliul Transilvania / Transilvania Rally este noua versiune a tradiționalului raliu Avram-Iancu sau Raliul Clujului, una dintre cele mai vechi competiții motorsport din Romania, datând din 1976. Dacă la început a fost o etapă de macadam, în ultimii 10 ani s-a remarcat ca o referință în cadrul etapelor pe asfalt.
Clujul este unul dintre centrele motorsportului din Romania, cu o tradiție vie, și datorită unor echipe precum Napoca Rally Academy, cea mai cunoscută echipă românească de raliu românească din Europa, cu piloții extrem de rapizi la multe categorii.

Capitală a spiritului tânăr din Romania, a filmului și muzicii, Clujul se potrivește perfect să acomodeze dinamica unei etape de Campionat European de Raliu.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someone