Campionatele Internaționale ”Iolanda Balaș Soter” pe Cluj Arena

Una dintre cele șase competiții majore pe care  Federația Română de Atletism dorește să le organizeze pe stadionul Cluj Arena în 2017, a primit aviz favorabil din partea Consiliului Județean Cluj.

Este vorba despre Campionatele Internaționale ”Iolanda Balaș Soter” a căror desfăşurare  fost programată pentru perioada 02 – 04 iunie 2017. Aici se vor întrece  atleți din mai multe ţări, care prin participarea la această competiţie vor să aducă un omagiu marii noastre campioane.

Iolanda Balaș Soter a fost prima campioană olimpică a atletismului românesc.  Posesoare a 2 titluri de campioană olimpică, ea are la activ 14 recorduri mondiale la săritura în înălțime, dintre care 12 consecutive,  3 titluri europene (și o medalie de argint), 3 titluri mondiale universitare, 9 titluri balcanice, 19 titluri naționale.

La aceste trofee se adaugă câteva rezultate care nu au putut fi egalate de nimeni în istoria sportului, Iolanda Balaș-Soter deținând simultan recordurile a 100 de arene în întreaga lume, precum și, la un moment dat, primele 64 de performanțe ale probei sale: a obținut cele mai detașate victorii olimpice din istoria probei de săritura în înălțime, 14 cm la Roma și 10 cm la Tokyo față de rezultatul celei de-a doua clasate, fiind prima atletă din lume care a fost desemnată pentru Hall of Fame.

Iolanda Balaș-Soter a încetat din viață la 11 martie 2016, la vârsta de 79 de ani.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someone